................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.




Καλημέρα γείτονα...
Powered By Blogger

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ μέσα σε μια βδομάδα στα Χανιά




ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ μέσα σε μια βδομάδα στα Χανιά // 

Πρωταθλήτρια στην αυτοκτονίες η Κρήτη... (Κάτι δεν πάει καλά... Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να προτείνει κανείς σ' αυτή την κατάσταση... 
-Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~
Νέα αυτοκτονία στα Χανιά. 52χρονη γυναίκα πήδηξε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στη Νέα Χώρα. Παρά του ότι στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος.
Η αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα.
Είναι η τέταρτη αυτοκτονία στα Χανιά μέσα σε λίγες ημέρες αφού τη Δευτέρα το πρωί αυτοκτόνησε ένας 75χρονος στον Αλικιανό, την ίδια ημέρα αυοκτόνησε 57χρονος στο Σκινέ ενώ την Τετάρτη αυτοκτόνησε 39χρονος στον Παζινό Ακρωτηρίου.
Η Κρήτη είναι “πρωταθλήτρια” στις αυτοκτονίες και έχει σχεδόν τα διπλάσια περιστατικά τα τελευταία χρόνια από το γενικό σύνολο στην Ελλάδα.
Tο 2017 ήταν η χειρότερη χρονιά με 61 περιστατικά στο νησί,με την δυτική Κρήτη να έχει την πρωτοκαθεδρία, μόνο όμως για το 2017 μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες αυτοκτονίες και απόπειρεις καταγράφονται στους ανατολικούς νομούς του νησιού.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Βγότζα, έχει λαβωθεί η ψυχή των κρητικών τα τελευταία χρόνια.
Κατάθλιψη, εμμονές, θυμός και ψυχοσωματικά προβλήματα κάνουν πλέον πιο δύσκολη την καθημερινότητα των ανθρώπων της Κρήτης με την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση να έχει το δικό της μερίδιο στην αύξηση των περιστατικών.

____________
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου