................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.




Καλημέρα γείτονα...
Powered By Blogger

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

της Μάγδα Μυστικού- Καραγιαννιώτου



Η καλλιτέχνης φωτογράφος Χρύσα Νικολέρη μου έδωσε την αισθητική των πραγμάτων μέσα από τις φωτογραφίες της με καθαρά προσωπική άποψη της αλήθειας που η ίδια θέλει να παρουσιάσει.
Το δευτερεύον ως αντικείμενο της εικόνας προβάλλεται σε πρωταγωνιστικό ρόλο και αντανακλά ιδεολογική επέκταση στο κυρίως θέμα.
Είναι το ζουμάρισμα της αλήθειας που επεκτείνει έντεχνα η φωτογράφος μέσα από την διαθλαστική της διάθεση για την εξωτερίκευση της εικόνας.
Πλασμένες και οριοθετημένες καταστάσεις εικόνων εκχέουν πολιτισμική ταυτότητα αναγνώρισης της ιδιαιτερότητας μιας καθαρά προσωπικής οπτικής ανάλυσης, λειτουργικής άποψης.
Εικόνες μαγικές και ταυτόχρονα καλλιτεχνικές εναρμονίζουν γεγονότα, πρόσωπα, τόπους  και καταστάσεις σε ένα κράτημα της μνήμης για το μέλλον.
Η αξία της φωτογραφίας της Χρύσας Νικολέρη πάτησε γερά στις γνώσεις την εμπειρία και το ταλέντο της καλλιτέχνιδας φωτογράφου. Η ίδια διατηρεί την παράδοση, της οικογένειας για Τρίτη Γενιά. Παππούς- Πατέρας και Κόρη έχουν να επιδείξουν καταγραφές εικόνων που η ιστορία θα χρησιμοποιήσει ως ντοκουμέντα της αλήθειας ενός κόσμου που συνεχώς εξελίσσεται.
Στην 25χρονη πορεία στην τέχνη της φωτογραφίας που η καλλιτέχνης υπηρετεί ,την συναντούμε στα Αμερικανικά Afar (Καλιφόρνια) και Lexus (Ουάσιγκτον) και το Βελγικό The world magazine.


Στον ελληνικό τύπο, Βηmagazino, BHMAdonna, Εικόνες, Home, Paper Γυναίκα, Παράλλαξη, Περιοδικό Κ και Έθνος όπως Vogue, Marie Claire, Elle, Madame Figaro, Playboy, Life and Style και Soul.
Φωτο τύπου Polaroid παρουσίασε σε έκθεση Diaries I, II με κατάλογο που προλόγισε ο Διευθυντής του Charleroi Museum of Photography που εδρεύει στο Βέλγιο.


Είναι απόφοιτος της σχολής Bayerisches Staatslehranstalt Fuer Photographie in Muenchen Γερμανίας. Βραβεύτηκε σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πορτρέτο Γάμου και επίσης αρίστευσε στους διαγωνισμούς Codak Contest 1ο βραβείο, Fuji Contest 1ο βραβείο και 2ο βραβείο Agfa European Portrait A word.
Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, η φοιτήτρια Ισαβέλα Παπαδοπούλου μελέτησε το έργο της Χρύσας Νικολέρη στο χώρο της φωτογραφίας ως την πλέον καταξιωμένη Ελληνίδα στο χώρο με παγκόσμια απήχηση.
Η φωτογράφος έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε εκθέσεις Ελληνικών και Ξένων Μουσείων Τέχνης με συμμετοχή σε Bienalle καλλιτεχνών.


Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη που ζει και εργάζεται «Studio Χρύσας Νικολέρη» έχουν μια καλή πρέσβειρα για τον πολιτισμό στον τομέα της.
Τσιμισκή 104 Θεσσαλονίκη , τηλέφωνο: 2310271786 website :www.nikoleri.gr


                                                                                                    foto: ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΕΡΗ






Μάγδα Μυστικού- Καραγιαννιώτου
Εικαστικός συντάκτης
Εκπρόσωπος της Ένωσης
Δημοσιογράφων Τουρισμού και
Συγγραφέων Ελλάδος

ΕΔΣΤΕ- FIGET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου