................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

ΖΗΤΟΥΝ πειθαρχικό για προϊστάμενο της ΔΕΥΑ Πάτρας, γιατί δε διέκοψε την παροχή νερού για οφειλή 154 ευρώ!

ΖΗΤΟΥΝ πειθαρχικό για προϊστάμενο της ΔΕΥΑ Πάτρας, γιατί δε διέκοψε την παροχή νερού για οφειλή 154 ευρώ! // (Εκεί στην Πάτρα, η δημοτική αρχή, ο Κ. Πελετίδης και οι συνεργάτες του αντιστέκονται! Αντιστέκονται στη βαρβαρότητα. Και το κράτος, το Σύστημα και οι μηχανισμοί του, έχουν λυσσάξει... Θυμίζουμε ότι προχθές πάλι, κάλεσαν σε απολογία τον Δήμαρχο Πελετίδη επειδή ...έκλεισε τρύπες στο οδόστρωμα της παραλιακής που έχασκαν εδώ και μήνες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων...
Δ.Τζ.
~~~~~~~~~~~~
Με σχετικό του έγγραφο, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητάει από την ΔΕΥΑΠ να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία για τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκμετάλλευσης γιατί διέπραξε το «φοβερό» αδίκημα να μην προχωρήσει στην διακοπή του νερού για οφειλή 154 ευρώ!!!
Οι κρατικές υπηρεσίες, όπως το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών, κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το λεγόμενο «αστικό δίκαιο», κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού (καπιταλιστικού) συστήματος.
Θυμίζουμε προηγούμενες παρεμβάσεις τους όπου με βάση την έκθεσή τους συντάχθηκε το κατηγορητήριο της παράβασης καθήκοντος για το Δήμαρχο επειδή δεν παρέδωσε για επανέλεγχο τους φακέλους των εργαζομένων ΙΔΑΧ στο Δήμο δηλαδή δεν διευκολύνει την απόλυση εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή ο λαός μας για να βρει το δίκιο του, πρέπει να αγωνιστεί, να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα του κλέβουν καθημερινά και κανένα δικαστήριο δεν σπεύδει να τον συνδράμει πόσο δε μάλλον να τον δικαιώσει.
Θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη θέση μας, που αποτελεί και απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η οποία αποτυπώνεται στη Τιμολογιακή Πολιτική της ΔΕΥΑΠ από το 2015 μέχρι σήμερα, πως κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς νερό. Με άξονα αυτή μας τη θέση, ενισχύσαμε την πολιτική του διακανονισμού, καταργήσαμε στην πράξη τις διακοπές ως μέσο πίεσης και εκφοβισμού, αλλά τις χρησιμοποιήσαμε ως μέσο προσέγγισης με τις λαϊκές οικογένειες που στενάζουν κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών πολιτικών και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα βασικά, όπως η ύδρευση. Συνεχίζουμε να διευκολύνουμε με όλα τα μέσα τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές οι οφειλές αφορούν στο σύνολό τους ανέργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους. Διευρύναμε τη βάση των δικαιούχων του Κοινωνικού Τιμολογίου με αποτέλεσμα να ελαφρυνθούν η απαλλαγούν 3.675 οικογένειες, με συνολικό όφελος 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, με καθαρή στόχευση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλους καταναλωτές, είχαμε αύξηση των εσόδων της ΔΕΥΑΠ.
Θέλουμε να δηλώσουμε και δημόσια πως δεν θα υπάρξει από μεριάς μας καμία πειθαρχική δίωξη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ επειδή υλοποίησαν τις παραπάνω αποφάσεις.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του λαού μας για νερό φθηνό, καθαρό, ποιοτικά ελεγμένο. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού, ενάντια στη λογική της ανταποδοτικότητας. Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα προστεθούν και άλλα βάρη, περισσότεροι φόροι στις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας. κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα μείνει χωρίς νερό.
Το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ.
Βίντεο:
________
Aπό: "Κατιούσα"

 ~~~~~~~~~~~~
ΦΤΑΙΕΙ ο Πελετίδης για τους χάλια δημόσιους δρόμους, 
φταίει κι όταν τους φτιάχνει…
 Ο δήμαρχος Πατρέων κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας γιατί ο δήμος επιδιόρθωσε ζημιές σε παραλιακούς δρόμους που ήταν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου!
Ως γνωστόν, οι κομμουνιστές φταίνε περίπου για τα πάντα. Κι όταν δε φταίνε, τότε φταίνε που δε φταίνε και δε βρίσκουμε τον ένοχο.
Πριν από κάποιες μέρες, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνητικό στρατόπεδο (ΡΑΠ), κατηγορούσε τη δημοτική αρχή για την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο παραλιακός δρόμος που συνδέει την Πάτρα με το Ρίο, μετά από ένα διήμερο κακοκαιρίας, στα τέλη του περασμένου μήνα. Μικρή λεπτομέρεια: ο δρόμος ανήκε στη δικαιοδοσία του δημοσίου -και όχι του δήμου- συνεπώς ήταν ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης να επιληφθεί του θέματος και επιδιορθώσει τις φθορές που προκλήθηκαν. Πιθανότατα με την ίδια ταχύτητα που προχώρησαν τα έργα στην Ιονία οδό -που συνδέει την Αθήνα με τη Δυτική Πελοπόννησο και χρειάστηκαν μόλις κάτι παραπάνω από μια δεκαετία για να ολοκληρωθούν και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Παρόλα αυτά -ή μάλλον ακριβώς για αυτό- τα συνεργεία του Δήμου αποκατέστησαν τις ζημιές στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο. Και σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την πρωτοβουλία που πήρε στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.
Απομένει να μάθουμε αν η δημοτική αρχή εγκαλείται γιατί έμπλεξε σε… ξένα χωράφια -καταπατώντας έτσι το γραφειοκρατικό πρωτόκολλο και το τελετουργικό του- ή πχ επειδή δεν προσέλαβε κάποιον “τίμιο εργολάβο” για να τσεπώσει ζεστό κρατικό χρήμα, κι έτσι χαλάει την πιάτσα.
Το βέβαιο είναι πως το φταίξιμο είναι όλο δικό της. Κι αν δε φταίει, τότε φταίει που δε φταίει…
Υστερόγραφο: στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποχώρησαν από την αίθουσα, δείχνοντας τη σφοδρή επιθυμία τους να απαλλαγούν από τη δημοτική αρχή, που σε ανακοίνωσή της σχολιάζει:
Αλήθεια, είναι τυχαίο ότι αποχώρησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα τη δημιουργία λαϊκού εστιατορίου στα Ζαρουχλέικα; Είναι τυχαίο που «έκαναν την πάπια» σήμερα που ο Δήμαρχος Πατρέων, κλήθηκε σε απολογία από υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, επειδή έκανε αυτό που έπρεπε στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο;
Ας δώσει την απάντηση ο Πατραϊκός λαός.

__________
http://www.katiousa.gr/…/ftaiei-o-peletidis-gia-tous-chali…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου