................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο Μανώλης Καλλιγέρης, η ψυχή επί δεκαετίες των συσσιτίων Σπλάντζιας στα ΧανιάΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο Μανώλης Καλλιγέρης, η ψυχή επί δεκαετίες των συσσιτίων Σπλάντζιας στα Χανιά. // (Ίσως το πιό σημαντικό για τον άνθρωπο, να φεύγει από τη ωή, έχοντας εκπληρώσει το χρέος προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο... Σημαίνει πως έζησε! Και πρόλαβε κι είπε τη δική του λέξη...
 -Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~~
Μία σημαντική προσωπικότητα των Χανίων στο χώρο της αλληλεγγύης έφυγε χθες Κυριακή από τη ζωή. Ο Μανώλης Καλλιγέρης είναι ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με το έργο του Συλλόγου Φιλόπτωχοι Αδελφοί Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων είχε παραιτηθεί στις 9 Ιουλίου 2017 από τη θέση του προέδρου που κατείχε εδώ και πολλά χρόνια λόγω της μεγάλης ηλικίας αλλά και μίας ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε. Χθες, Κυριακή 7 Ιανουαρίου του 2018, ο Μανώλης Καλλιγέρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.
Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, χρημάτισε επί αρκετά χρόνια πρόεδρος όπου και ο Σύλλογος μεγάλωσε, απόκτησε ακίνητα, και σε συνεργασία με τον γιατρό Κωστή Νικηφοράκη δημιούργησαν ιατρείο και οδοντιατρείο αλλά και βιβλιοθήκη με υπολογιστές για τα παιδιά. Επίσης, επί προεδρίας του δημιουργήθηκε και κουζίνα με φούρνους και ψυγεία, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει όσο πιο καλά μπορούσε στις πολλές και αυξημένες ανάγκες συμπολιτών μας σε ανάγκη, ειδικά των τελευταίων ετών.
Ο Μανώλης Καλλιγέρης είχε τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στο ΚΑΜ από τον Δήμο Χανίων στις 3 Νοέμβρη.
Η κηδεία έγινε στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής σήμερα Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι.
~~~~~
Διαβάστε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Μανώλη Καλλιγέρη όταν παραιτήθηκε στις 9 Ιούλη από τη θέση του προέδρου των Συσσυτιων Σπλάντζιας:
"Αγαπητοί φίλοι σας γνωρίζω μετά μεγάλης λύπης ότι δυστυχώς λόγω της ασθένειας μου και της μεγάλης ηλικίας που βρίσκομαι είμαι στη δύσκολη θέση να σας αναγγείλω την παραίτηση μου από την προεδρεία του Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας που τόσα χρόνια υπηρέτησα και να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας κατά το διάστημα της προεδρίας μου.
Όπως γνωρίζετε υπήρξα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Από το 1963 ο αείμνηστος ιερέας Κοτρωνάκης και ο αείμνηστος μηχανικός Μανώλης Μαριακάκης ξεκίνησαν το έργο αυτό. Χρημάτισα αρκετά χρόνια πρόεδρος και κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα φιλανθρωπικό έργο που τιμά την πόλη των Χανίων. Το έργο είναι μοναδικό στην Κρήτη και έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κύριο Νικήτα Κακλαμάνη. Η βράβευση έγινε στην Αθήνα μετά την ομιλία μου ως πρόεδρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλανθρωπίας στο ξενοδοχείο Χίλτον. Χάριν στην βοήθεια του χανιώτικου λαού και των επιχειρήσεων των Χανίων κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε το κτίριο των συσσιτίων και του οδοντιατρείου με δωρεές συμπολιτών μας και άλλων ευεργετών.
Επί προεδρίας μου αγοράσαμε το 67,5% του ακινήτου επί της οδού Κυδωνίας , έναντι Δημαρχίας, το κατάστημα επί της οδού Ιωνίας καθώς και το κτίριο επί της Καλλινίκου Σαρπάκη το οποίο χρησιμοποιούμε για βιβλιοθήκη επανδρωμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές για δωρεάν εκπαίδευση των παϊδιών. Μας χάρισαν το ήμισυ οικίας επί της οδού Ζερβουδάκη. Κατορθώσαμε να μπούμε στα Μεσογειακά Προγράμματα και αγοράσαμε τα μηχανήματα του οδοντιατρείου και την επίπλωση του. Αγοράσαμε τον εξοπλισμό και την επίπλωση της βιβλιοθήκης. Την επίπλωση των συσσιτίων την επάνδρωση της κουζίνας με φούρνους και ψυγεία.
Βοηθούμε όσο μας είναι δυνατόν τους ανήμπορους συμπολίτες μας σε φαγητό καθημερινώς καθώς και κάθε Σάββατο τσάντες με τρόφιμα στις οικογένειες. Παρέχουμε οδοντιατρική περίθαλψη που προσφέρουν εθελοντικά 12 συμπολίτες μας οδοντίατροι. Επί των ημερών του αείμνηστου γιατρού Κωστή Νικηφοράκη λειτουργήσαμε ιατρείο με πολλούς γιατρούς. Βοηθάμε ασθενείς για μεταφορά σε νοσοκομεία των Αθηνών με δωρεά της ΑΝΕΚ. Βοηθήσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας με τρόφιμα και ρουχισμό. Στα γεγονότα του Βελιγραδίου στείλαμε τρόφιμα. Επίσης στους σεισμούς της Ηλείας στείλαμε στον Πύργο μετρητά.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους Χανιώτες και τις χανιώτικες επιχειρήσεις που μας βοηθάνε και δίνουμε καθημερινά σε χανιώτικες οικογένειες και σε μεμονωμένους περίπου 400 μερίδες φαγητό.
Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Δήμαρχο Χανίων την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας το Επιμελητήριο Χανίων τον Δικηγορικό Σύλλογο και όλους αυτούς που μας βοηθάνε.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την βοήθειά σας κατά το διάστημα της θητείας μου και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας προκειμένου τα συσσίτια να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία των Χανίων που τα έχει τόσο ανάγκη.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους Χανιώτες και τις χανιώτικες επιχειρήσεις για την βοήθειά τους κατά το διάστημα της θητείας μου".
Μετά Τιμής
Μανώλης Καλλιγέρης
http://agonaskritis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου