................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Τη λένε Νεφέλη και θα τη δείτε σύντομα...


Κοιτάξτε αυτό το γλυκό, καλογραμμένο πρόσωπο με το λακκάκι στο δροσερό πηγούνι και το έντονο βλέμμα που σας καρφώνει. Μάλλον δεν το έχετε ξαναδεί.
 Σωστά; 
Γνωριστήκαμε πρόσφατα. Τη συνάντησα τυχαία κοντά στην Ακρόπολη. Δεν δίστασα να την πλησιάσω. Τη ρώτησα τι δουλειά κάνει. Και φυσικά μου απάντησε ότι είναι ηθοποιός. Ω του θαύματος! Τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Μαθήτρια της αγαπημένης Κάτιας Γέρου, με την οποία διατηρεί σχέσεις στοργής. Λίαν συντόμως θα τη δείτε κι εσείς. Όχι στα όνειρά σας να αναδύεται από τη θάλασσα όπως η Γοργόνα, αλλά στο "Νησί". Στην κοσμαγάπητη σειρά που όλοι παρακολουθούμε. Στο επεισόδιο της Δευτέρας. Το τελευταίο και συγκλονιστικότερο όλων. Τη λένε Νεφέλη, όμορφο συννεφάκι. Νεφέλη Κουρή. Τη Δευτέρα τα σπουδαία, λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου