................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Η φωνή της μάνας μου που φώναζε με αγωνία... «κατέβα κάτω από τα βράχια Σώτο θα σκοτωθείς»!

Μεγάλωσα σε αυτό το πανέμορφο μέρος. Σκαρφαλώναμε με τους φίλους μου στα βράχια .Είναι ακόμα μέσα μου η φωνή της μάνας μου που φώναζε με αγωνία... «κατέβα κάτω από τα βράχια Σώτο θα σκοτωθείς»! και όσα αυτή φώναζε άλλο τόσο πιο ψηλά ανέβαινα Ύστερα τελειώνοντας το σχολείο πείρα τα χρώματα τους όγκους και κατέβηκα στην Αθήνα να γίνω γλύπτης. Όμως το πιο σπουδαίο κομμάτι από μένα έμεινε εκεί.
~~~~~~~~~
I grew up in this beautiful place. Climbs with my friends on the rocks .it still inside me the voice of my mother who cried anxiously. "Come down from the rocks Sotos will get killed!" and as loud as she shouted the higher climbed After finishing school gained colors volumes and went to Athens to become a sculptor. But the most important part of me stayed there.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Η υπογεννητικότητα είναι μια μάστιγα που απειλεί το έθνος μας με εξαφάνιση.

    ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ  

Σήμερα μετά από 5 χρόνια οικονομικής κρίσης και 7 χρόνια ύφεσης, και με το πρόβλημα του ασφαλιστικού, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό που απειλείται είναι η ίδια η συνέχεια του ελληνικού έθνους, με ό,τι αυτό συμβολίζει για τον παγκόσμιο πολιτισμό και την ανθρωπότητα.


__________

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΝΤΟΜΙΝΟ" ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ - ΣΠΥΡΟΣ


Δίπλα στο σπίτι μου, παλιά , έμενε ένας παππούς, ο μπαρμπα - Σπύρος, συνταξιούχος φανοποιός (ποτιστήρια, λαδούσες , νιπτήρες, τέστες κλπ) . Ο καημένος ο μπαρμπα - Σπύρος ήταν κουφός και η μόνη του παρηγοριά ήταν το οικογενειακό περιοδικό ΝΤΟΜΙΝΟ. Το αγόραζε ανελλιπώς κάθε βδομάδα, καθόταν ύστερα στο προσήλιο , στην αυλή του, και το ξεκοκάλιζε . Κρατούσε δε ΟΛΑ τα τεύχη του περιοδικού σε μια ντουλαπίτσα στο δωμάτιό του και πολλές φορές έπαιρνε και διάβαζε και κάποιο τεύχος παλιό . . 
Εγώ τότε, όπως όλα τα παιδιά, διάβαζα Μικρό Ήρωα, Μικρό Σερίφη, Γκαούρ -Ταρζάν, Κλασσικά Εικονογραφημένα , Υπεράνθρωπο, κ.α.
Μια φορά, εντυπωσιασμένος από ένα φανταχτερό χριστουγεννιάτικο εξώφυλλο , ζήτησα να μου το δανείσει ο μπαρμπα-Σπύρος και ... "κόλλησα". Το ΝΤΟΜΙΝΟ ήταν περιοδικό ποικίλης ύλης , αλλά ξεχώριζε, κυρίως, για τα φωτορομάντζα του. Το φωτορομάντζο είναι λαϊκή ερωτική περιπέτεια, νουβέλα ή ρομάντζο που εξιστορείται με φωτογραφίες και λεζάντες και υπήρξε είδος που άνθισε σε περιοδικά περίπου μέχρι το 1970 . Μόλις διάβασα, λοιπόν, τα φωτορομάντζα κι έφτασα στο ... "συνεχίζεται στο επόμενο", μπήκα στην περιέργεια να παρακολουθήσω την εξέλιξη των ιστοριών κι έτσι , κάθε Σάββατο, αφού ο μπαρμπα - Σπύρος έπαιρνε και διάβαζε το νέο τεύχος του ΝΤΟΜΙΝΟ, στη συνέχεια το έπαιρνα για να το διαβάσω κι εγώ .
Τα χρόνια πέρασαν, ο μπαρμπα - Σπύρος πέθανε , το ΝΤΟΜΙΝΟ σταμάτησε να βγαίνει κάπου στη 10ετία του '70, η κόρη του η Μαρία καθάρισε το σπίτι και πέταξε ΟΛΑ τα ΝΤΟΜΙΝΟ που βρήκε στην ντουλάπα , εγώ τράβηξα τους δρόμους που διάλεξε η ζωή και το μόνο που απομένει είναι ένα όμορφο φωτορομάντζο που πια το διαβάζω στο ΝΤΟΜΙΝΟ των αναμνήσεων !

Ανoχή = Ενοχή