................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Μία εμπνευσμένη ομιλία από τον Δημήτρη Τσουκαλά, δήμαρχο του ορεινού χωριού της Ανάβρας Μαγνησίας

Μία εμπνευσμένη ομιλία από τον Δημήτρη Τσουκαλά, δήμαρχο του ορεινού χωριού της Ανάβρας Μαγνησίας, που αποδεικνύει ότι υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων που πάνε κόντρα στην διαφθορά και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους. Μία αναδρομή στο λαμπρό παράδειγμα της Ανάβρας και στην ανέλπιστη ανάπτυξή αυτής της απομακρυσμένης κοινότητας που αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική επαρχία και τους πολιτικούς της παράγοντες καθώς και για κάθε πολιτικό.

Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης"Στήνοντας καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου"

Μυτιλήνη


Μπράβο σε όλους τους βαθμοφόρους του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης που χθες Σαββάτο το απόγευμα υπάκουσαν για μια ακόμα φορά στη φωνή της συνείδησης τους, στην φωνή της καρδιάς και του μυαλού τους και προπάντων στην υπόσχεση που δώσαν από παιδιά να βοηθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση. Σε όλους που μαζί με τους εφέδρους καταδρομείς έτρεξαν και έστησαν σκηνές στο κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα των εκατοντάδων ανθρώπων που φτάνουν στο νησί μας από τις απέναντι ακτές και κινδύνευαν να κοιμηθούν πολλοί ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, στην ύπαιθρο υπό βροχή.! 
Μπράβο σε όλους που τίμησαν και με το παραπάνω το μπλε μαντήλι που φορούσαν στο λαιμό τους….
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

«Μήπως ήλθε η ώρα της μη αποπληρωμής;»

«Ίσως η κυβέρνηση θα πρέπει να δοκιμάσει να υλοποιήσει την αιωρούμενη προειδοποίησή της, πως αν οι δανειστές συνεχίσουν να στερούν ρευστότητα, τότε η χώρα θα αναστείλει την εξόφληση δόσεων». Αυτό ανέφερε ο δημοσιογράφος – αρθρογράφος (στην «Αυγή» και το «Δρόμο της Αριστεράς») Γιάννης Κιμπουρόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, στον απόηχο του Eurogroup στη Ρίγα.

Ερωτηθείς για τις συνέπειες που θα είχε τυχόν «πιστωτικό γεγονός», παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι η ίδια η ΕΚΤ εκπονεί σενάρια χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι ορισμένες κινήσεις, όποιες κι αν επιλεγούν, θα ήταν πολύ καλύτερο να γίνουν «με τους δικούς μας όρους», ώστε να αυξηθεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας.  
Αποτιμώντας τα του Eurogroup της Λετονίας, ο Γ. Κιμπουρόπουλος είπε ότι αποκόμισε την εντύπωση πως πρόκειται για κάτι βαθύτερο από τη  συνήθη σκλήρυνση πριν από μια πιθανή συμφωνία, ή από την εναλλαγή «καλού και κακού μπάτσου»- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Είπε πως «κάποιοι θέλουν να παρατείνουν το χρηματοδοτικό βασανιστήριο της κυβέρνησης και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας», ώστε να μειώσουν τις διαπραγματευτικές αντοχές της Αθήνας, αλλά και να πετύχουν τη «γεφύρωση» της «μικρής και μεγάλης διαπραγμάτευσης».
Ο Γ. Κιμπουρόπουλος υπενθύμισε πως ο Β. Σόιμπλε έχει μιλήσει για αυτό το σενάριο, καθώς επίσης και ότι οι δανειστές δεν δείχνουν να εγκαταλείπουν το στόχο της σύναψης νέου Μνημονίου, όπως άλλωστε σχεδίαζαν με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Μιλώντας για την επιμέρους τακτική των δανειστών, ο αρθρογράφος της «Αυγής» και του «Δρόμου» επεσήμανε ότι αυτή συνίσταται στην προσπάθεια να αποδυναμώσουν το ελληνικό αίτημα για πολιτική διαπραγμάτευση, παραπέμποντας τα πάντα στο Brussels Group και τα τεχνικά κλιμάκια.
Ο Γ. Κιμπουρόπουλος ανέλυσε επίσης τις διαθέσεις (τωρινές και ενδεχόμενες) των γερμανικών ελίτ απέναντι στο ευρώ, με αφορμή άρθρο της προσκείμενης στους Σοσιαλδημοκράτες εφημερίδας  «Süddeutsche Zeitung». Στο άρθρο αναφερόταν πως «η νομισματική ένωση διχάζει τους Ευρωπαίους», καθώς και ότι θα έπρεπε να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο της διάλυσής της!

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000008181/kipouropoulos

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

2-01-2 KARYTAINA 2-10-1966 8mm film.mov

Watch more of Cleo's videos here:
http://hellenicvisualarchives.info/vi...
archive hellas greek greece travel travelogue heritage κλειώ μποσταντζόγλου ελλάδα 8mm χιλιοστά 60's δεκαετία 60 εξήντα περιήγηση ντοκιμαντέρ ταξίδι ταξείδι documentary grece grecia, film