................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

«Μήπως ήλθε η ώρα της μη αποπληρωμής;»

«Ίσως η κυβέρνηση θα πρέπει να δοκιμάσει να υλοποιήσει την αιωρούμενη προειδοποίησή της, πως αν οι δανειστές συνεχίσουν να στερούν ρευστότητα, τότε η χώρα θα αναστείλει την εξόφληση δόσεων». Αυτό ανέφερε ο δημοσιογράφος – αρθρογράφος (στην «Αυγή» και το «Δρόμο της Αριστεράς») Γιάννης Κιμπουρόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, στον απόηχο του Eurogroup στη Ρίγα.

Ερωτηθείς για τις συνέπειες που θα είχε τυχόν «πιστωτικό γεγονός», παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι η ίδια η ΕΚΤ εκπονεί σενάρια χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι ορισμένες κινήσεις, όποιες κι αν επιλεγούν, θα ήταν πολύ καλύτερο να γίνουν «με τους δικούς μας όρους», ώστε να αυξηθεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας.  
Αποτιμώντας τα του Eurogroup της Λετονίας, ο Γ. Κιμπουρόπουλος είπε ότι αποκόμισε την εντύπωση πως πρόκειται για κάτι βαθύτερο από τη  συνήθη σκλήρυνση πριν από μια πιθανή συμφωνία, ή από την εναλλαγή «καλού και κακού μπάτσου»- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Είπε πως «κάποιοι θέλουν να παρατείνουν το χρηματοδοτικό βασανιστήριο της κυβέρνησης και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας», ώστε να μειώσουν τις διαπραγματευτικές αντοχές της Αθήνας, αλλά και να πετύχουν τη «γεφύρωση» της «μικρής και μεγάλης διαπραγμάτευσης».
Ο Γ. Κιμπουρόπουλος υπενθύμισε πως ο Β. Σόιμπλε έχει μιλήσει για αυτό το σενάριο, καθώς επίσης και ότι οι δανειστές δεν δείχνουν να εγκαταλείπουν το στόχο της σύναψης νέου Μνημονίου, όπως άλλωστε σχεδίαζαν με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Μιλώντας για την επιμέρους τακτική των δανειστών, ο αρθρογράφος της «Αυγής» και του «Δρόμου» επεσήμανε ότι αυτή συνίσταται στην προσπάθεια να αποδυναμώσουν το ελληνικό αίτημα για πολιτική διαπραγμάτευση, παραπέμποντας τα πάντα στο Brussels Group και τα τεχνικά κλιμάκια.
Ο Γ. Κιμπουρόπουλος ανέλυσε επίσης τις διαθέσεις (τωρινές και ενδεχόμενες) των γερμανικών ελίτ απέναντι στο ευρώ, με αφορμή άρθρο της προσκείμενης στους Σοσιαλδημοκράτες εφημερίδας  «Süddeutsche Zeitung». Στο άρθρο αναφερόταν πως «η νομισματική ένωση διχάζει τους Ευρωπαίους», καθώς και ότι θα έπρεπε να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο της διάλυσής της!

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000008181/kipouropoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου