................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

41 χρόνια. Τότε λέγαμε "Δεν ξεχνώ!

 Vangelis Nikolopoulos
  41 χρόνια.   Τότε λέγαμε "Δεν ξεχνώ!" Πιστεύαμε ότι το εννοούσαμε. Ξεχάσαμε όμως. Κι εμείς και οι νέες γενιές Κυπρίων. Ήρθαν το life style, τα σχέδια Ανάν, η μάχη του δικού τους Ναι και του δικού τους Οχι, η realpolitik... Ήρθαν και σάρωσαν το ηθικό πλεονέκτημα των θυμάτων.
Πανεθνική λοβοτομή και προμελετημένο έγκλημα διαρκείας. Χθες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παραδέχτηκε, μετά από 41 χρόνια, ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν αυτοί που υπέστησαν τα μεγαλύτερα δεινά τότε. Δεν θέλω να ακούσουν τα παιδιά μου, μετά από 41 χρόνια, όταν θα έχει τελειώσει και ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (ή δεν ξέρω τί άλλο καταστροφικό), ότι οι Έλληνες του 2015 είχαν δίκιο, αλλά έγιναν λίπασμα και αναλώσιμη ενέργεια στα πειράματα κοινωνικού ευνουχισμού για την επιβίωση συμφερόντων σε μια θνήσκουσα Ευρώπη. 


 Δεν θέλω ετεροχρονισμένες συγγνώμες ούτε από τους απογόνους των Ναζί, ούτε από τους γενοκτόνους των αρχών του 20ου αιώνα. Ανέξοδες, τζάμπα συγγνώμες. Θέλω να το ακούσω τώρα, που υπάρχω ακόμα. Και θέλω την υλική και την ηθική αποζημίωση που αναλογεί σε μένα και στους γονείς μου που έφυγαν. Από τους θύτες και από τους κρατικούς οργανισμούς που τους εκπροσωπούν.

___________
http://aivalis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου