................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Στην Καρδίτσα οι γεννήσεις σημείωσαν νέα κατακόρυφη πτώση φθάνοντας μόλις τις 156 για όλο το 2014!

     156 γεννήσεις !!! το 2014 στο δήμο Καρδίτσας       


Τραγική, το λιγότερο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χρονιά που προηγήθηκε για το Δήμο Καρδίτσας σε ότι αφορά τις γεννήσεις και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ληξιαρχείο του Δήμου Καρδίτσας.

Σύμφωνα με αυτά οι γεννήσεις σημείωσαν νέα κατακόρυφη πτώση φθάνοντας μόλις τις 156 για όλο το 2014! Και αν πέρυσι μιλάγαμε στην αντίστοιχη παρουσίαση για το 2013 ώς έτος που είχε τις λιγότερες γεννήσεις των τελευταίων 70 χρόνων καθώς από τα χρόνια της Κατοχής και συγκεκριμένα το 1943 έχει να εμφανιστεί τόσο μικρός αριθμός γεννήσεων (243) τώρα είναι πιθανό να πρέπει να γυρίσουμε πάνω από ένα αιώνα και πλέον προς τα πίσω για να βρούμε τέτοια τραγικά στοιχεία για τις γεννήσεις.
Όπως φαίνεται και στο γράφημα μια δεκαετία νωρίτερα το 2004 οι γεννήσεις ήταν συνολικά 716 δηλαδή κατά 4,5 φορές περισσότερες. Κάθε μέρα γεννιόντουσαν δηλαδή δύο παιδιά ενώ τώρα και με το ...ζόρι γεννιέται ένα παιδί για κάθε δύο ημέρες του χρόνου... Η εξαιρετικά ραγδαία μείωση των γεννήσεων ξεκίνησε τα τελευταία τρία έτη όπου από 500 γεννήσεις το 2011, πέσαμε στις 395 το 2012, στις 243 το 2013 και τελικά στις 156 την προηγούμενη χρονιά.
Φυσικά η κατάσταση δεν αφορά μόνο το Δήμο Καρδίτσας αλλά όλο το εύρος της χώρας αποτέλεσμα των ιδιαίτερα δύσκολων ημερών που περνά η χώρα μας στον οικονομικό τομέα. Τα αποτελέσματα όλων αυτών των μειωμένων γεννήσεων θα τα δούμε στην πρώτη μορφή τους τα επόμενα δύο με τρία χρόνια όταν και θα αρχίσουν να κλείνουν με συντριπτικούς ρυθμούς το ένα σχολείο πίσω από το άλλο... με ότι συνεπάγεται αυτό για την εργασία, τον πληθυσμό της περιοχής και ένα σορό άλλους παράγοντες που επηρεάζονται άμεσα.
Σε ότι αφορά τους θανάτους δεν είχαμε ιδιαίτερες αποκλίσεις σε σχέση με τα τελευταία έτη με 400 θανάτους για την Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας (έναντι 394 τα δύο προηγούμενα έτη) και 678 για το σύνολο του Δήμου. Σε ότι αφορά τους γάμους είχαμε μια μικρή αύξηση από 177 το 2013 σε 199 για το 2014 για την Δ.Ε. Καρδίτσας ενώ 62 ήταν τα διαζύγια και 4 τα Σύμφωνα Συμβίωσης.

____________________
Πηγή: karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου