................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Αλκιβιάδης Άγιος στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, τη Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Σεπτέμβρη,


alkiviadis-03.jpgΤο θέατρο ΡΟΔΑ παρουσιάζει σε δύο παραστάσεις το έργο του Δημήτρη Περετζή «Αλκιβιάδης Άγιος», στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, τη Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Σεπτέμβρη, στις 9:00 το βράδυ. 
Γενική είσοδος 15.

~~~~~~~~
alkiviadis-01(1).jpgΤο ουσιαστικό ζωντάνεμα του Ελληνικού Πνεύματος 
θα παραμένει μια άπιαστη ουτοπία όσο δεν γίνεται ξεκάθαρη η άμεση σχέση ανάμεσα στα απόκρυφα Μυστήρια του αρχαίου κόσμου μας και την Ελληνική Φιλοσοφία. Τι ακριβώς συνέβαινε στα Ελευσίνια, στα μυστήρια του Πάνα, των Κάβειρων, που έχει σημασία μέχρι τις μέρες μας; Ποια είναι η άρρηκτη συνάφεια των μυστηριακών τελετών με τον ορθολογισμό της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα; Και, εν τέλει, εάν ο Σωκράτης ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος που ο κόσμος θαυμάζει, πώς είναι δυνατόν ο Αλκιβιάδης, που ο ίδιος ο Σωκράτης επιδίωξε τόσο πολύ να τον έχει μαθητή, να θεωρείται «φαύλος» όταν, όπως γράφει ο Πλάτωνας, έζησε τη ζωή του όπως του είχε πει ο δάσκαλός του;

alkiviadis-02(2).jpgalkiviadis-04.jpgΗ μεγαλειώδης παράσταση της ΡΟΔΑ, «Αλκιβιάδης Άγιος», είναι ένα πλούσιο υπερθέαμα στο οποίο συμμετέχουν τριάντα ηθοποιοί, έχει εντυπωσιακά κοστούμια και είναι γεμάτο με ζωντανή μουσική και χορούς. Παρουσιάζει τα αρχαία μυστήρια με κάθε απαραίτητη λεπτομέρεια ώστε να κάνει σαφές το περιεχόμενο και το νόημά τους. Μέσα στην έντονη, συνεχή δράση των σκηνών του έργου ζωντανεύει η προσωπικότητα του Αλκιβιάδη και αναδείχνεται η αλήθεια για τη ζωή του, που δεν έχει καμία σχέση με τον εσκεμμένο διασυρμό του ονόματός του και τη συνηθισμένη αποσιώπηση και παραποίηση των ιστορικών στοιχείων γι αυτόν, που έχουν διαιωνίσει μέχρι τις μέρες μας όλοι οι σύγχρονοι βιογράφοι του, χωρίς καμία εξαίρεση.  

Η εποχή του Αλκιβιάδη, μια περίοδο κοινωνικής κατάρρευσης της Αθήνας, θυμίζει την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Η επιπολαιότητα, η ανευθυνότητα και η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών οδήγησαν την πόλη στην καταστροφή. Ο ευκρινής λόγος του Αλκιβιάδη όπως τον καταγράφει ο Θουκυδίδης, απόλυτα δικαιωμένος από τα γεγονότα που ακολούθησαν, στάθηκε αδύνατον να σταματήσει την πορεία αυτή, μέχρι που η μανία του όχλου μπροστά στα ίδια τα δικά του λάθη οδήγησε στη δολοφονία του ίδιου του Αλκιβιάδη και στη καταδίκη του δασκάλου, του Σωκράτη.

~~~~~~~~

Η ΡΟΔΑ, κάτω από τη διεύθυνση της Μαρίας Περετζή, έχει ανεβάσει μεγάλους μύθους της ανθρωπότητας, όπως την Ινδική Ραμαγιάνα, το Μεσοποταμιακό Γκιλγκαμές, το Ελληνικό έπος του Αμφιάραου. Η θεατρική δουλειά της έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από το τηλεοπτικό κανάλι CNN, που έχει παρουσιάσει τρεις διαφορετικές παραστάσεις της ΡΟΔΑ στο διεθνές του ρεπορτάζ.

~~~~~~~~

Αλκιβιάδης Άγιος
Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία     Μαρία Περετζή
Σκηνικά           Νίκος Τσιουμπλεκτσής
Μουσική         Τάκης Πατερέλης, Πία Πιερράκου, Γιώργος Ντούνης, Δημήτρης Γασπαράτος,
                         Σταύρος Κάππας, Γιώργος Ταμπάκης, Μαρία Περετζή.
Κουστούμια    Μαρία Περετζή, Ιουλία Βεντίκου, Βίκυ Τσέλιου, Γεωργία Ψαρά, Πόπη Αστέρη, Γιώτα        Πιτσιρή,    Ευα  Αυλίδου, Μαρίζα Πελεκάνου, Λένα Βουτσίνου, Πάτυ Παπαγεωργίου.
Χορικά              Μαρία Περετζή.
Ήχος                Δημήτρης Γασπαράτος
Φωτογραφίες             Φώτης Τραγανουδάκης, Μαρίζα Πελεκάνου.
Φωτισμός      Μαρία Περετζή, Άγγελος Γιαννάτος, Δημήτρης Νέλλας.

Υποκριτικά     Αλκιβιάδης     Δημήτρης Γασπαράτος
            Σωκράτης      Στάυρος Κάππας
            Άνυτος            Σταμάτης Λόγος
            Διοτίμα           Ιουλία Βεντίκου
            Περσεφόνη   Ιουλία Βεντίκου
            Ιεροφάντης    Νίκος Τσιουμπλεκτσής
            Νικίας             Δημήτρης Νελλας
            Φίλοι Αλκιβιάδη Γιώργος Κωστογιάννης, Αλέξανδρος Μπάτσης, Γιάννης Καλημέρης.
            Φίλοι Άνυτου Δημήτρης Νέλλας, Γιάννης Αγγέλης
            Χορός-Ιέρειες            Βίκη Τσέλιου, Ιουλία Βεντίκου, Δήμητρα Παπαδημητρίου
Εύα  Αυλίδου, Κωνσταντίνα Μπαξεβάνη, Μαρίζα Πελεκάνου, Χρυσούλα Μπέτσα, Πία Πιερράκου, Μαρία Τσούγκα, Άννα Κυπραίου, Πάτυ Παπαγεωργίου, Αθηνά Τσιουμπλεκτσή, Λένα Κοντοπίδου, Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή.
Οπλισμοί       Νίκος Τσιουμπλεκτσής
Συνεργάτες    Πόπη Αστέρη , Μαρία Συμεωνίδου,
Κείμενο          Δημήτρης Περετζής

Υπάρχει  ενδεικτικό βίντεο στο Site www.rodatheater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου