................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Le Figarο: Οι Έλληνες επιστρέφουν στη γη και τα χωριά
«Η οικονομική κρίση φέρνει τους Έλληνες πίσω στο χωριό», αναφέρει το δημοσίευμα στις οικονομικές σελίδες της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.
«Περισσότεροι από 1,5 εκ. Ελλήνων επιθυμεί να εγκαταλείψει την πόλη και να επιστρέψει στην επαρχία», αναφέρει το δημοσίευμα που βασίζεται στην έρευνα της ΚΑΠΑ για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως αναφέρει η Figaro τα 2/3 των Ελλήνων που ερωτήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιθυμούν να αλλάξουν πλέον τρόπο ζωής.
«Οι περισσότεροι στρέφονται στην καλλιέργεια της ελιάς (51,5%), την βιολογική καλλιέργεια αλλά και αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Άλλοι πάλι στρέφονται προς τα σαλιγκάρια», τονίζει το δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για την κρίση στην Ελλάδα, τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας (51,5 στους νέους), αλλά και την συγκέντρωση των Ελλήνων στα αστικά κέντρα.
Το άρθρο κλείνει με μια αναφορά στη αστική μετανάστευση» της δεκαετίας του 50 η οποία φαίνεται τώρα να αντιστρέφεται, σύμφωνα με το mediagate.gr

______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου