................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτος ο Πειραιάς, Στάβλισε τους αστέγους!

pireas news


Αναληθείς αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Προέδρου της ΚΟΔΕΠ κ. Πασχαλίνας Καλαγιά, ότι στον Πειραιά δεν υπάρχουν άστεγοι και ότι για όλους έχει εξασφαλιστεί, Δωμάτιο σε Ξενοδοχείο κατά τον κ.Μιχαλολιάκο και Δωμάτιο στον Ξενώνα Αστέγων της Σκυλίτση κατά την κ. Καλαγιά.Επαληθεύτηκαν πλήρως οι κατ’ επανάληψη δημοσιεύσεις της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ότι οι άστεγοι καθημερινά πολλαπλασιάζονται και είναι δεκάδες που περιφέρονται αντιμέτωποι με το κρύο και το θάνατο.
Επισκεφτήκαμε το κέντρο υποδοχής αστέγων του Δήμου Πειραιά στο γιαπί του Πύργου και ειλικρινά ντραπήκαμε που είμαστε άνθρωποι.
Αντικρίσαμε σκηνές σταβλισμού δεκάδων ανθρωπίνων υπάρξεων. Άλλοι σε υποτυπώδη ράντζα, άλλοι στο πάτωμα και πολλοί σε καρέκλες ή όρθιοι, ελλείψει χώρου, που προσπαθούσαν να βολέψουν τα ταλαιπωρημένα κορμιά τους.
Ένα μαγαζί που μέχρι προχτές είχε σιδηρικά μετατράπηκε πρόχειρα σε κατάλυμα για αστέγους, χωρίς επαρκείς συνθήκες υγιεινής με πρόχειρες θερμάστρες για το κρύο.
Έφτασαν στο σημείο να μας βγάλουν έξω γιατί ενοχλούσαμε, όταν ζητήσαμε να δούμε αν υπάρχει τουαλέτα ή λουτήρας.
Φαίνεται πως στον Πειραιά έχει πάψει να υπάρχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και περισσεύουν άλλα πράγματα για πίτες, γιορτές και λουλούδια...
Γιάννης Κανατσέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου