................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Tο Σάββατο, 30 Ιουλίου, μια ξεχωριστή μουσική συναυλία, με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»


Μεγάλη γιορτή για τα 86 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης συμπληρώνει ογδόντα έξι χρόνια ζωής και στην παραλία Βραχατίου, όπου βρίσκεται το εξοχικό του σπίτι και έχει περάσει αμέτρητα καλοκαίρια διοργανώνεται το Σάββατο, 30 Ιουλίου, μια ξεχωριστή μουσική συναυλία, με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Η μοναδική αυτή εκδήλωση, εκδήλωση σεβασμού και αγάπης συνάμα, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους θελήσουν να παρευρεθούν και να συνεορτάσουν τα ογδοηκοστά έκτα  γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.
Στη γιορταστική εκδήλωση μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα πάρουν μέρος οι Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης. Την εκδήλωση οργανώνουν ο δήμος Βόχας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο Μ. Θεοδωράκης, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1925 στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά. Τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την υπέροχη και απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του, φορτισμένα με μνήμες.
 – 19 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου